Program Luni - Vineri 09:00 - 17:00 // Sâmbătă 09:00 - 13:00

Telefon 022-46-37-28

Despre Neovita

Neovita reprezintă un model inovatoriu de asistenţă integrată a sănătăţii adolescenţilor şi tinerilor conform principiilor de servicii de sănătate prietenoase. Aici se includ servicii complexe ce integrează asistenţa consultativă cu cea informaţională. Centrul „Neovita” a fost creat, la 30 mai 2002, de către Asociaţia „Sănătate pentru Tineri” cu suportul UNICEF Moldova în colaborare cu Asociaţia Medicală Teritorială Râșcani și Primăria mun. Chișinău. „Neovita” este unul dintre primele centre prietenoase tinerilor deschise în Republica Moldova.

În 2007, Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „Neovita” a fost integrat în sistemul de sănătate publică din ţară și este acum finanţat de Compania Naţională de Asigurări în Medicină. De-a lungul anilor, „Neovita” a contribuit la crearea Reţelei de 38 de Centre de Sănătate Prietenoase Tinerilor de pe întreg teritoriul ţării și funcţionează ca centru de resurse pentru această reţea și pentru specialiștii care prestează servicii de sănătate pentru tineri.

Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „Neovita” a fost creat în corespundere cu necesităţile reale ale tinerilor, de aceea pot beneficia de serviciile centrului:

  • adolescenţii
  • tinerii şi cuplurile
  • părinţii ce vor avea sau au copii
  • lucrătorii medicali
  • lucrătorii instituţiilor de învăţămînt
  • alte instituţii ONG interesate de sănătate şi dezvoltare.

Consultaţiile au un caracter multifocal, fiecare tănăr poate beneficia de serviciile tuturor specialiştilor. Tînărul este abordat inter-disciplinar, oferindui-se asistenţă medicală, psihologică şi socială gratuită. Apelând, pot beneficia de activităţi consultative şi informaţional-educative, păstrîndui-se confidenţialitatea şi dreptul de a decide.